Mārupes novadā būvē jaunu bērnudārzu

Mārupē, īstenojot publiskās privātās partnerības (PPP) projektu, par 3,4 miljoniem eiro (2,4 miljoniem latu) tiek būvēts jauns bērnudārzs.

Kā informēja Mārupes novada domē, ceturtdien, 10.decembrī, plkst.11 Mārupē, Gaujas ielā 41, notiks spāru svētki jaunajai pirmskolas izglītības iestādei. Pasākuma laikā notiks arī svinīga vārda došana jaunajam bērnudārzam, jo ir noslēdzies konkurss, kurā ikviens mārupietis varēja piedāvāt savu ideju izglītības iestādes nosaukumam.

Bērnudārza celtniecība Mārupē notiek pēc PPP projekta. Pilnsabiedrība "ACANA", kurā apvienojušies celtniecības uzņēmumi SIA "Arčers" un SIA "Abora", kā arī apsaimniekošanas uzņēmumi SIA "Cleanhouse" un SIA "Namu apsaimniekošana", par privātiem finanšu resursiem četrās Latvijas pašvaldībās - Mārupē, Ķekavā, Ogrē un Tukumā uzcels bērnudārzus, ko pēc būvniecības beigām turpinās apsaimniekot.

Kopējais projekta realizācijas termiņš ir 20 gadu, ieskaitot būvniecības procesu. Būvniecības izmaksas ir 3,4 miljoni eiro (2,4 miljoni latu).

Bērnudārza celtniecībai Mārupē jābūt pabeigtai 2010.gada pavasarī, tajā būs vietas 250 pirmsskolas vecuma bērniem un tiks izveidotas vairāk nekā 40 jaunas darba vietas.

Bērnudārza ēkā būs apmācībai, atpūtai un rotaļām paredzētas telpas dažādām bērnu vecumu grupām, kā arī sarīkojumu zāle, ēdamzāle, sporta zāle, guļamtelpas, virtuve un citas telpas. Ēkas kopējā platība ir 3472 kvadrātmetri. Bērnudārza kompleksā būs arī 1285 kvadrātmetrus liels rotaļlaukums un vairāk nekā 4000 kvadrātmetru apzaļumotas teritorijas.

Pasākuma piedalīties plānojis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), arī pārējo trīs projektā iesaistīto pašvaldību vadītāji, ēkas projekta autors, PPP projekta eksperti un citi viesi.

Svarīgākais