Prāmja pasažieri pēc jūrā pavadītas nakts: bija ļoti slikti

Kruīza prāmja "Isabelle" pasažieriem, kuri ar spēcīgo vētru šonakt sastapās jūrā ceļā no Stokholmas uz Rīgu, ir atšķirīgi iespaidi par piedzīvoto.

Visi aģentūrai LETA aptaujātie rēderejas "Tallink" prāmja pasažieri atzina, ka jūrā kuģi šūpojis pamatīgi, taču, ja vieniem tas nekādas problēmas nesagādāja, citi jutušies ļoti slikti.

"Šūpoja vairāk nekā parasti, taču tas pārāk netraucēja," teica pasažiere Gita. Līdzīgās domās bija Kaspars, sakot, ka šūpoja ļoti, taču viņam no tā "ne silts, ne auksts".

"Ļoti šūpoja, vētru varēja just, bet vismaz varēja izpriecāties," atzina Rūdolfs.

Vētra traucēja pasažierim Efrēnam, jo brauciena laikā šūpoja neizturami. "Vairākas reizes vēmu. Vētru varēja just," atklāja Efrēns.

Arī pasažierim Mārtiņam kuģošana neradīja patīkamas sajūtas. "Bija ļoti slikti," noteica Mārtiņš.

Kāda cita pasažiere, kas nevēlējās atklāt savu vārdu, sacīja, ka šūpoja jūtami, "taču kapteinis teica, ka mēs jau tieši par šūpošanu arī samaksājām".

Kā ziņots, aizvadītajā naktī Latvijai no Kurzemes uz Vidzemi pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt savu spēku. Rīgas līcī šonakt vēja ātrums bijis ap 33-34 metriem/sekundē, atklātā jūrā vētra bija vēl spēcīgāka.

Lai gan spēcīgā vēja dēļ Rīgas brīvostā kuģu ienākšana kopš pirmdienas vakara ir slēgta, prāmja "Isabelle" ienākšanu osta nodrošināja.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.