Aizvadītās nakts vētrā Latvijas iedzīvotāji nav cietuši

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aizvadītajā naktī nav saņēmis nevienu izsaukumu, kas būtu saistīts ar stiprajā vējā gūtām traumām, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Iedzīvotāji gan pamanījušies gūt citas traumas. No pirmdienas rīta līdz otrdienas plkst.8 dienests saņēmis kopumā 1192 izsaukumus, no kuriem 182 bijuši saistīti ar traumām.

Rīgā kāda 26 gadus veca sieviete saindējusies ar tvana gāzi, kad pārāk ātri aizvērusi krāsns aizbīdni, bet kādu 77 gadus vecu sievieti notriekusi automašīna un viņa nogādāta slimnīcā ar smagu politraumu, tostarp rokas lūzumu un iekšējo orgānu traumu.

Savukārt Jūrmalā automašīna notriekusi 24 gadus vecu vīrieti, kurš arī guvis smagu politraumu, tai skaitā abu apakšstilbu un augšdelmu lūzumus, kā arī vēdera dobuma traumu.

Citviet Vidzemē kādu 47 gadus vecu sievieti kājā sakodis kaimiņu suns, bet 71 gadu veca sieviete vērsusies pie mediķiem ar trīs dienas veciem kāju applaucējumiem.

Ļoti smagu galvas traumu skeitparkā Vidzemē guvis kāds 13 gadus vecs puisis. Viņš kritis un atsities ar galvu pret rampu. Zēnam konstatēti sejas un pieres kaula lūzumi.

Tikmēr Latgalē slimnīcā ar alkohola saindēšanos nonākušas divas pusaudzes - 13 un 14 gadus vecas, bet kāds 11 mēnešus vecs bērns saindējies ar grīdas mazgāšanas līdzekli.

Jau ziņots, ka pagājušajā naktī visā Latvijas teritorijā fiksētas spēcīgas vēja brāzmas. Visspēcīgākā vētra bijusi Liepājas ostā un Ventspilī, kur vēja ātrums sasniedza 30 metrus sekundē. Rīgas līcī vētras laikā vējš sasniedza ātrumu 33-34 metri sekundē.

Jaunākais Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra paziņojums liecina, ka Rīgā šodien joprojām būs brāzmains vējš. Priekšpusdienā dienvidrietumu vējš brāzmās saglabāsies līdz 20-24 metriem sekundē.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.