Ventspilī un Kuldīgā joprojām nedarbojas atsevišķi pārtikas veikali

Pēc pagājušās nakts vētras patlaban Ventspilī joprojām nestrādā vairāki veikali, tomēr to personāls aktīvi strādā, lai iespējami operatīvāk veikali būtu pieejami pircējiem, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina aptaujātie veikalu pārstāvji.

""Rimi" veikalā Ventspilī, Lielajā prospektā 3/5, Annas ielā, jau ir atjaunota naktī pārtrauktā enerģijas padeve. Patlaban veikals gan vēl ir slēgts apmeklētājiem, taču veikala darbinieki un tehniskie cilvēki aktīvi strādā, lai pēc iespējas ātrāk būtu pieejami pircējiem. Līdzīga situācija ir veikalā Kuldīgā, Sūru ielā 2, taču tuvākās stundas laikā tas jau varētu būt pieejams pircējiem," sacīja veikalu tīkla "Rimi" pārstāve Laura Podskočija.

Viņa sacīja, ka "Supernetto" veikalos Ventspilī, Tārgales iela 62, un Kuldīgā, Piltenes ielā 27, arī nav bijis elektrības, bet patlaban problēmas novērstas un veikali ir atvērti pircējiem.

Savukārt veikalu "Elvi" franšīzes turētājas SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība" komercdirektore Laila Vārtukapteine atzina, ka situācija lielākajās Kurzemes pilsētās, kur atrodas "Elvi" veikali, ir dažāda.

"Veikali Liepājā strādā, kā ierasts, vētras sekas nav jūtamas. Ventspilī veikali šorīt tika atvērti ar nelielu nokavēšanos. Savukārt veikali Kuldīgā patlaban ir ciet, jo Kuldīgā joprojām nav atjaunota elektrības padeve. Tiklīdz tā tiks atjaunota, veikali "Elvi" tiks atvērti," sacīja Vārtukapteine.

Kā ziņots, aizvadītajā naktī Latvijai no Kurzemes uz Vidzemi pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt savu spēku. Spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde šorīt bija traucēta vairāk nekā 100 000 mājsaimniecību visā Latvijā.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.