"Svētais Jūda" pagaidām nav ietekmējis aviosatiksmi lidostā "Rīga"

Par "Svēto Jūdu" nodēvētā vētra, kas naktī sasniegusi Lielbritāniju, pagaidām nav ietekmējusi aviosatiksmi "Starptautiskajā lidostā "Rīga"", informēja lidostas komunikācijas vienības vadītāja Elīna Krastiņa.

Krastiņa informēja, ka pašlaik nav saņemta informācija par kādiem atceltiem reisiem. Taču pasažieriem jārēķinās, ka iespējama kavēšanās virzienos Brisele, Amsterdama un Londona. Ja tiks atcelti reisi, informācija nekavējoties tiks ievietota lidostas mājaslapā.

Kā ziņots, Lielbritāniju naktī uz pirmdienu sasniegusi spēcīga vētra, kuras dēļ valsts dienvidu daļā pirmdienas rītā apturēta liela daļa dzelzceļa satiksmes.

Stihija ietekmējusi arī gaisa satiksmi, un Hītrovas lidostā atcelti 60 reisi.

Lielbritānijas dienvidrietumos bez elektroenerģijas palikušas 7000 ēkas.

Pēc Lielbritānijas Meteoroloģijas biroja apkopotajiem datiem, naktī uz pirmdienu ap plkst.1 (plkst.3 pēc Latvijas laika) Vaitas salā vēja ātrums sasniedzis 148 kilometrus stundā (41,1 metru sekundē).

Varasiestādes brīdina arī par iespējamiem plūdiem un elektroenerģijas piegādes traucējumiem.

Sinoptiķi brīdina, ka Latviju vētra sasniegs naktī uz otrdienu. Visspēcīgākās dienvidrietumu vēja brāzmas gaidāmas Kurzemes ziemeļu rajonos, kur nakts pirmajā pusē vēja ātrums palielināsies līdz 28-30 metriem sekundē (m/s), aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ciklons, kas Latvijai atnesīs spēcīgo vēju, patlaban vēl virzās uz Ziemeļjūru, šķērsos Dāniju un Zviedriju. Baltijas jūras piekrastē vēja pastiprināšanās gaidāma nakts pirmajā pusē, drīz pēc pusnakts.

Vēlāk, uz nakts otro pusi, stiprs vējš gaidāms Vidzemes ziemeļu rajonos, kur vējš pūtīs, brāzmās sasniedzot ātrumu no 20-25 m/s.

Rīgā vēja ātrums būs mazāks - ap 20 m/s -, jo nav gaidāma vēja virziena maiņa. Savukārt vismazāk vēja spēku varēs sajust dienvidaustrumu rajonu iedzīvotāji - Latgalē vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s.

Vējš pierims otrdien no rīta.

Vēl stiprāka vētra gaidāma Igaunijā, kur vēja brāzmas būs līdz pat 33 m/s. Savukārt Lietuvā situācija būs mierīgāka nekā Latvijā.