Ventspilī apkures tarifa samazinājums būs lielāks, nekā plānots

Ventspilī no 1.decembra apkures tarifs būs vēl mazliet zemāks, nekā sākotnēji paredzēts, - 27.maijā regulatoram iesniegtajā tarifa projektā jaunais tarifs bija plānots par 5,5% zemāks nekā spēkā esošais, bet Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātajā gala tarifā samazinājums ir 5,7%, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils siltums" preses sekretāre Inga Aulmane.

Regulatoram iesniegtajā siltumenerģijas tarifa projektā bija paredzēts tarifa samazinājums no pašreizējiem 44,42 latiem par megavatstundu (MWh) līdz 42 latiem par MWh, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Tomēr apstiprinātais gala tarifs ir vēl zemāks - 41,87 lati par MWh.

"Ņemot vērā to, ka situācija kopš projekta iesniegšanas brīža ir mainījusies, kā arī regulatora ieteikumus, radās iespēja siltumenerģijas tarifu samazināt vēl par 0,13 latiem par megavatstundu. Izmaiņas ir saistītas ar katlumājas Brīvības ielā 38 rekonstrukcijas pabeigšanu jūnija beigās, kad kā kurināmo sāka izmantot lētāko un videi draudzīgāko šķeldu," skaidroja Aulmane.

Kā ziņots, SPRK ir apstiprinājusi pašvaldības SIA "Ventspils siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz, ka siltumenerģijas gala tarifs tiek samazināts par 5,7%.

"Ventspils siltums" šā gada 27.maijā iesniedza siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, pamatojoties uz Ventspilī pabeigto rekonstrukciju katlumājā Brīvības ielā 38. Pārejot no mazuta uz koksnes kurināmā izmantošanu, "Ventspils siltums" ir samazinājušās kurināmā izmaksas.

SPRK komersantam nosūtīja papildu informācijas pieprasījumus par tarifu projektā norādīto izmaksu pamatojumu. Pēdējo precizēto tarifa projektu komersants iesniedza šā gada 17.oktobrī.

Pēc tarifu projekta izvērtēšanas SPRK padome ar lēmumu apstiprināja siltumenerģijas gala tarifu 41,87 lati par megavatstundu bez PVN, kuru veido siltumenerģijas ražošanas tarifs 32,49 lati par megavatstundu bez PVN, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs 7,8 lati par megavatstundu bez PVN un siltumenerģijas tirdzniecības tarifs 1,58 lati par megavatstundu bez PVN.

Apstiprinātie tarifi stāsies spēkā šā gada 1.decembrī.

Jau ziņots, ka tarifa samazinājums kļuvis iespējams, pateicoties tam, ka pilsētā tiek realizēti divi apjomīgi, uz ražošanas izmaksu samazināšanu orientēti projekti - centrālo katlumāju Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 rekonstrukcija, kā arī siltumtrašu nomaiņa. Projektiem ar Ventspils pilsētas domes atbalstu izdevies piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu - kopumā vairāk nekā septiņu miljonu latu apjomā. Pēc abu projektu pabeigšanas 2014.gada beigās Ventspils siltumapgādes attīstībā un uzlabošanā būs investēti gandrīz 15 miljoni latu.

Svarīgākais