Rundāles pils aicina uz rudens talkām

© skanpix

Ikviens, kas pabijis Rundāles pils dārzā, baudījis tā krāšņumu tulpju, peoniju un rožu pilnzieda laikā, iespējams, ir aizdomājies par to, cik daudz darba jāiegulda dārza uzturēšanā un kopšanā. Rudenī dārzā jāveic apjomīgi sakopšanas darbi, kā arī augu ieziemošana, tāpēc Rundāles pils aicina ģimenes, skolēnus, darba kolektīvus, jauniešu un biedrības uz Rundāles pils dārza sakopšanas talkām.

Parka nodaļas vadītājs Andis Gailītis aicina: "Apvienojot patīkamo ar lietderīgo - lapu grābšanu vai rožu atlapošanu varēsiet iepazīties ar pils dārzu rudenī. Jau šobrīd sakām lielu paldies Lielplatones internātpamatskolai, Bauskas ģimnāzijai un Jūrmalas alternatīvajai skolai par paveikto teritorijas sakopšanā."

Gatavojoties talkai, būtu vēlams ierasties laika apstākļiem un darbam atbilstošā apģērbā un apavos (rēķinoties ar to, ka rožu ērkšķi var sabojāt apģērbu).

"Ikvienam, kas vēlas palīdzēt, grābekļus lapu grābšanai nodrošināsim, bet rožu atlapošanai lūdzam ņemt līdzi savas šķēres un darba cimdus," atgādina A.Gailītis

Latvijā

Apritot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darba pirmajam gadam, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) par nozīmīgākajiem ministrijas sasniegumiem uzskata sociālo grupu pabalstu apmēru pieaugumu, pensiju indeksācijas modeļa izstrādi, kā arī neapliekamā minimuma celšanu un minimālās mēnešalgas paaugstināšanu no 620 līdz 700 eiro.

Svarīgākais