Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Rundāles pils direktors Lancmanis saņems Francijas ordeni

© Kaspars Krafts, f64

Otrdien, 29.oktobrī, Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti (Stéphane Visconti) pasniegs Ordeni mākslā un literatūrā Rundāles pils direktoram Imantam Lancmanim.

Francijas goda apbalvojums - ordenis mākslā un literatūrā Rundāles pils direktoram Imantam Lancmanim piešķirts pateicībā par ieguldījumu, attīstot Francijas un Latvijas attiecības kultūras jomā. Ar šo ordeni tiek apbalvoti cilvēki, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

"Imants Lancmanis - kaislīgs franču valodas cienītājs un neapšaubāms Eiropas klasicisma eksperts - ir viens no labākajiem franču kultūras pazinējiem.

Viņš bijis festivālu "Pārsteidzošā Latvija" (2005.gadā Francijā) un "Francijas pavasaris Latvijā" (2007.gadā) goda prezidents.

Pasniedzot šo ordeni, Francija ir gandarīta par to, ka var pagodināt šo izcilo latviešu personību par viņa ievērojamo darbību Francijā un par to, ka viņš pratis parādīt savas valsts piederību Eiropas kultūras telpai," uzsver Viskonti.

Ordenis mākslā un literatūrā ir Francijas Republikas goda apbalvojums, ko 1957.gada 2.maijā iedibināja Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.