Mūrniece sola policijā atbrīvoties no dabiniekiem, kas nevēlas strādāt

Lai uzlabotu Valsts policijas darbu, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) sola atrast veidus, kā bez ierunām no darba policijā atlaist cilvēkus, kas nevēlas strādāt.

Kā ministre izteicās Latvijas Radio, ministrijas un policijas vadība strikti skatīšoties ne tikai uz likumu, bet arī uz ētikas pārkāpumiem, un pārkāpēji var zaudēt darbu.

Mūrnieces vērtējumā, darba kvalitāte nav atkarīga tikai no atalgojuma, bet arī no vēlmes strādāt un disciplīnas nodrošināšanas. Pašlaik nevarot runāt, ka policijā ir zemākās algas valsts pārvaldē, jo valsts budžeta samazināšanas gaitā nozares budžetu esot izdevies nosargāt.

Līdz 11.decembrim ministre arī no arodbiedrībām gaida priekšlikumus policijas darba uzlabošanai.

Ministre solīja nopietni strādāt, lai iedzīvotājiem nebūtu jābaidās, ka būtiski palielināsies smago noziegumu skaits. "Mēs labi tiekam galā," apgalvoja politiķe. Pēc viņas domām, arī protesta akcijas Latvijā būtiski nepieņemsies spēkā - neesot pamata domāt, ka līdz šim notikušie protesti varētu pāraugt masveida protesta akcijās.

Latvijā

Valsts kanceleja (VK) sadarbībā ar Satiksmes ministriju (SM) līdz 18.oktobrim pagarinājusi pieteikšanos konkursam uz VAS "Latvijas pasts" padomes locekļa amatu ar kompetenci pasta pakalpojumu sniegšanas jomā, uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā, liecina informācija Valsts kapitālsabiedrību pārvaldības mājaslapā.

Svarīgākais