Santaklauss vēl bērniem veselību

© Gatis Gierts, f64

Iespaidīga auguma, garu bārdu un vairāku mazu rūķīšu ielenkts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ieradās Lapzemes Santaklauss. Viesošanos Latvijā šogad viņš sestdien sāka ar sociālās aprūpes centra Pļavnieki un Iļģuciema sieviešu cietuma bērnunama un nepilngadīgo cietumnieču nodaļas apmeklējumu.

Dienas otrajā pusē Lapzemes Santaklausu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā nepacietīgi gaidīja mazie pacienti. Slimnīcas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā Santaklauss tikās ar mazuļu mammām, kurām dāvināja dažādas Ziemassvētku veltes, tostarp īpaši mazas Bella autiņbiksītes priekšlaikus dzimušajiem bērniem. Gastroenteroloģijas, endokrinoloģijas un bērnu ķirurģijas nodaļā Santaklausu un viņa mazos palīgus bērni gaidīja ļoti nepacietīgi. Tā kā Latvijā ir gripas epidēmijas laiks, tika ievēroti arī piesardzības pasākumi – visi apmeklētāji saņēma sejas maskas. Santaklauss aprunājās ar bērniem, mammām un visiem novēlēja drīzu izveseļošanos, jo tas ir pats galvenais. Bērni saņēma dāvanas – grāmatas, spēles, zīmuļus, krāsojamās grāmatas un saldumus.

Dāvanu slimnīcai kopā ar Santaklausu atveda arī uzņēmums Olainfarm – šobrīd nepieciešamākos medikamentus – pretklepus zāles un probiotiķus jeb veselīgās baktērijas gremošanas un zarnu trakta darbības uzlabošanai. Bērnu slimnīcas medicīnas direktors Andis Lācis sacīja, ka bērniem, ārstējoties slimnīcā, tiek veiktas operācijas, kā arī medikamentoza ārstēšana, kas nereti rada stresu organismam.

Svarīgākais