Latvijas Tautas frontei un "Iespējamajai misijai" plāno piešķirt MK balvu

Latvijas tautas frontei (LTF), kā arī izglītības programmai "Iespējamā misija" plānots piešķirt Ministru kabineta balvu, ko katru gadu tradicionāli pasniedz valsts neatkarības atjaunošanas svētku laikā.

No daudziem pieteikumiem par Ministru kabineta balvas piešķiršanu Apbalvošanas padome ir izvirzījusi sešus balvas kandidātus, par kuriem gala lēmumu paredzēts pieņemt pirmdien, 21.oktobrī.

LTF balva jāpiešķir par Latvijas Republikas un Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu, suverenitātes nodrošināšanu un tautas garīguma atjaunotni. Izglītības programma "Iespējamā misija" šo balvu pelnījusi par ieguldījumu Latvijas nākotnes labā, stiprinot izglītību kā vērtību un paaugstinot skolēnu interesi un motivāciju mācīties.

Latviešu biedrības Īrijā priekšsēdētāja Inguna Grietiņa-Bogdanova balvai izvirzīta par ieguldījumu latviešu kultūras dzīves veidošanā Īrijā, bet kokrūpniekam Jurim Berķim balva piešķirama par ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

Ministru kabineta balvai izvirzīts arī tēlnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis Indulis Ojārs Raksis par būtisku un vēsturiski paliekošu ieguldījumu Latvijas kultūrvides veidošanā. Savukārt akadēmiķe, medicīnas doktore Jekaterina Ērenpreise balvu pelnījusi par nopelniem šūnu bioloģijā un ļaundabīgo audzēju molekulāro pamatu izpētē.

Šogad balvas pasniegšanas ceremonija notiks 14.novembrī.

Svarīgākais