Ja vēlēšanas notiktu šonedēļ, SC atbalstītu 12%, bet LPP/LC — 1% vēlētāju

Ja vēlēšanas notiktu šonedēļ, vislielākais atbalstītāju skaits — 12% — būtu "Saskaņas centram" (SC), šovakar ziņo telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Aptaujā tikai 1% ieguvusi Rīgas vicemēra Aināra Šlesera vadītā LPP/LC.

Vērojot sabiedrības noskaņojumu pēc budžeta pieņemšanas, socioloģisko pētījumu firma "Gfk" šonedēļ veica aptauju, lai redzētu, kāda ir vēlētāju attieksme pret partijām tagad, kad šā gada galvenie budžeta samazinājumi ir paveikti.

Pētījums liecina, ka, ja vēlēšanas notiktu šonedēļ, tāpat kā iepriekš, vislielākais atbalstītāju skaits būtu Saeimas opozīcijā esošajam SC. Otrajā vietā atrodas premjera partija "Jaunais laiks" ar 6%, seko Zaļo un zemnieku savienība ar 5%. Joprojām augošs reitings pēc Andra Šķēles atgriešanās ir Tautas partijai, kas tikusi līdz 4%.

Seko "Pilsoniskā savienība" ar 3%, tikpat atbalstītāju ir "tēvzemiešiem", "Visu Latvijai!" un "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā". "Sabiedrībai citai politikai" un sociāldemokrātiem ir 2% pilsoņu atbalsts.

Aptauja rāda, ka pagaidām tikai 17% vēlētāju ir skaidri izlēmuši, par ko balsot. 4% atbildējuši, ka zin diezgan skaidri, 16% drīzāk nav izlēmuši, bet lielākais daudzums - 55% - vēl nepavisam nav izlēmuši. Tomēr labā ziņa ir tā, ka tikai 8% aptaujāto vēlētāju ir sacījuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais