Latvijas Nacionālajai operai draud pusmiljona latu nodokļu parāds

© publicitātes

Latvijas Nacionālajai operai (LNO) saistībā ar būtisku valsts budžeta dotācijas samazinājumu draud 500 000 latu nodokļu parāds.

Kultūras ministrija (KM) ir lūgusi LNO parāda segšanai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pārskaitīt 500 000 latu. KM norāda, ka ar grozījumiem 2009.gada budžetā kopējais dotācijas samazinājums LNO šogad ir 1 427 505 lati.

Lai sabalansētu LNO budžetu, visi LNO strādājošie izmantoja bezalgas atvaļinājumu viena mēneša garumā, tādējādi tika ietaupīti 400 000 latu.

Tika samazināts arī LNO darbinieku skaits par 88 strādājošajiem un tika samazināta atalgojuma izmaksa par 15%, tādējādi tika ietaupīti 430 000 latu.

Tāpat tika samazinātas izmaksas ārštata atlīdzībai, viessolistus un viesdiriģentus aizstājot ar vietējiem māksliniekiem un samazinot autoratlīdzības un honorārus, tādējādi tika ietaupīti 65 500 latu, norādīts dokumentā.

LNO esot veikta arī uzturēšanas izdevumu optimizācija par 27 000 latu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais