Uz Afganistānu pavada vienu no Latvijas karavīru rotācijām

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā šodien notika svinīga ceremonija, kurā dienestam uz Afganistānu pavadīja nākamo Latvijas kontingentu - aptuveni 130 karavīrus, liecina Aizsardzības ministrijas izveidotajā militāro ziņu portālā "Sargs.lv" pieejamā informācija.

Svinīgo pasākumu apmeklēja Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze un karavīru tuvinieki.

"Es ļoti lepojos ar jums, ar jūsu profesionalitāti, atbildību un spēju pildīt dienesta pienākumus. Jūs varat būt droši, ka jūsu devums Afganistānas valsts drošībā ir ļoti nozīmīgs," ceremonijā uzsvēra NBS komandieris Raimonds Graube.

"Jūs esat viena no vēsturiskajām rotācijām, jo starptautiskā operācija Afganistānā tuvojas noslēgumam,” sacīja Veiko Spolītis.

Savukārt Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze pasniedza karavīriem medu, lai tas simbolizētu to, ka Latvijas iedzīvotāji atbalsta savus karavīrus operācijā Afganistānā un sūta viņiem daļiņu no Latvijas vasaras, kas sakrāts bišu medū.

Jau tradicionāli nākamā Latvijas kontingenta karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi - valsts karogu un rudzu maizes klaipu.

Dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā Latvijas karavīri sāka 2003.gadā. Vairums Latvijas karavīru šobrīd dien Mazarišarīfā izvietotajā Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienībā, kuras sastāvā ir četru valstu - Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Latvijas - karavīri. Latvijas karavīri dien arī Kabulā un Kandahārā.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais