Par bagāžas neapmaksātu pārvadāšanu vilcienos nosaka sodu 3,5 latu apmērā

Saskaņā ar grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā "Pasažieru vilciens" ir noteicis apmēru līgumsodam par virsnormas rokas bagāžas, bagāžas un dzīvnieku neapmaksātu pārvadāšanu vilcienos.

Līgumsods par bagāžas neapmaksātu pārvadāšanu būs 3,50 lati.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro uzņēmumā, līdz šim pārkāpumu kodeksā bija noteikts, ka par bagāžas vai dzīvnieku neapmaksātu pārvadāšanu pasažierim izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas līdz 15 latiem. Tagad šis pants ir izslēgts. Līdz ar to pasažieru pārvadātājiem, tostarp "Pasažieru vilcienam", saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumu bija jānosaka līgumsoda apmērs par attiecīgā pakalpojuma izmantošanu bez samaksas vai braukšanai derīgas biļetes.

Vilciena pasažierim ir tiesības bez maksas pārvadāt bagāžu, kura ir viegli pārnēsājama un kuras izmērs (garums, platums, augstums) nepārsniedz 60x40x20 centimetrus, bet svars - 20 kilogramus. Virsnormas bagāžas, dzīvnieku vai velosipēdu pārvadāšanai pasažierim jāiegādājas biļete, kuras cena ir 30% no standarta biļetes cenas. Piemēram, ja pasažierim par biļeti jāmaksā viens lats, bagāžas biļetes cena ir 30 santīmi. Bagāžas biļete jāiegādājas arī tām personām, kurām ir tiesības uz braukšanas maksas atlaidēm.

Bez maksas vilcienos var pārvadāt kruķus, bērnu ratiņus, ratiņkrēslus, kā arī bagāžu, kurai viens no izmēriem nepārsniedz noteiktās normas, piemēram, slēpes, saliekamās makšķeres.

Svarīgākais