Par spīti tiesvedībai, Talsu slimnīcai nosvin spāru svētkus

© ventas balss

Neskatoties uz to, ka 28. novembrī Kurzemes apgabaltiesa skatīs Talsu slimnīcas būvniecības apturēšanas lietu, nosvinēti jaunceltnes spāru svētki.

Spāru svētki ir viens no tiem atskaites punktiem, kad var teikt, ka lielākie būvniecības darbi jau ir pabeigti, saka Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova un priecājas, ka, neskatoties uz sarežģījumiem saistībā ar tiesvedību un tai sekojošu būvniecības dīkstāvi, Talsu jaunās slimnīcas ēkas celtniecība raiti virzās uz priekšu un viss liecina, ka jau marta beigās visi būvdarbi tiks pabeigti.

Kā pēc pasākuma svinīgās daļas žurnālistiem piebilda Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, 90% slimnīcas kapitāldaļu pieder Ventspils pašvaldībai, tādēļ ventspilnieki jūtas atbildīgi par slimnīcas attīstību, arī par slimnīcas Talsu filiāles jaunās ēkas būvniecību. «Esam slimnīcas galvenie īpašnieki, un mums ir principiāli svarīgi pierādīt, ka Talsu, Kolkas un Rojas iedzīvotāji mums ir tikpat svarīgi, kā Ventspils iedzīvotāji,» sacīja Ventspils mērs. Viņš atgādināja, ka pirms trim gadiem, izveidojot Ventspils un Talsu slimnīcu apvienību, talsiniekiem solīts uzbūvēt jaunu slimnīcu. «Ko mēs apsolījām, to arī izdarīsim – neskatoties ne uz ko,» sacīja A. Lembergs, ar to domājot rosināto tiesvedību pret Talsu jaunās slimnīcas būvniecību. 28. novembrī Kurzemes apgabaltiesa, kā otrā instance skatīs prasību par Talsu slimnīcas būves apturēšanu, kuras iesniedzēji ir paši talsinieki. A. Lembergs atzīst, ka, 25 gadus vadot pašvaldību, viņa praksē tas ir unikāls gadījums, kad kāds iestātos pret jauna objekta būvniecību, neskatoties uz to, ka esošā ēka ir katastrofālā stāvoklī. Taču šāda pretestība dzīvei tikai piešķir odziņu.

Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus ir bijušais Talsu slimnīcas virsārsts, tādēļ viņam jaunās slimnīcas būvniecība ir īpaši nozīmīga. «Talsiniekiem tas nozīmē jaunu, modernu ārstniecības iestādi, par ko mēs ilgi esam sapņojuši un gaidījuši,» sacīja A. Lācarus. Jaunajā, skaistajā ēkā ikdienā būs labi strādāt mediķiem, taču vislielākais ieguvums būs pacientiem, jo slimība jau pati par sevi ir nelaime, tādēļ gandarījums, ka viņi turpmāk varēs saņemt kvalitatīvāku veselības aprūpi mūsdienīgos apstākļos ar labākām iespējām atveseļoties.

Talsu slimnīcas ēku būvē celtniecības kompānija Ostas celtnieks, kuras valdes priekšsēdētājs Konstantins Bursakovskis sacīja, ka darāmā vēl daudz, taču komanda ir laba un tai noteikti ir pa spēkam objektu pabeigt noteiktajā termiņā un labā kvalitātē.

FOTO: Juris Ģigulis, Ventas Balss

Kā plānots. Gan ventspilnieki, gan talsinieki, vērojot vainaga pacelšanu spārēs priecājas, ka Talsu jaunās slimnīcas būvniecība noris pēc plāna

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.