Labdarības akcijā savākti aptuveni 150 ziemas apavu pāri

Šodien Rīgas Baltijas Rotari klubs rīkoja labdarības akciju - soļošanas maratonu "Sprīdītis", kuras laikā tika vākti ziemas apavi bērnunamu bērniem un citiem, kam tie ir nepieciešami.

Kā informēja kluba pārstāvis Vinsents Makaris, cilvēki ir bijuši ļoti atsaucīgi un Rīgas Baltijas Rotari klubs akcijā savācis aptuveni 150 ziemas apavu pāru. Ziedoti dažādu izmēru un veidu apavi, kuri tiks nogādāti bērnunamiem, kā arī veco ļaužu namiem.

Lai varētu piedalīties soļošanas maratonā, cilvēkiem bija jāziedo vismaz viens jauns vai lietots rudens vai ziemas sezonas jebkura izmēra apavu pāris. Apavus varēja ziedot arī neatkarīgi no piedalīšanās maratonā. Tāpat maratonā varēja piedalīties arī par ziedojumiem.

Labdarības akcijas ideja radusies, jo kluba biedri saskārušies ar situāciju, kad Latvijas laukos ir bērni, kas nevar nokļūt uz skolu aukstā laikā piemērotu apavu trūkuma dēļ.

Latvijā

Latvijā iekšējie inflācijas procesi joprojām ir gana spēcīgi, taču straujš inflācijas kāpums tuvākajā laikā nav gaidāms, aģentūrai LETA norādīja banku analītiķi, komentējot pirmdien publiskotos datus par patēriņa cenu pārmaiņām jūnijā.