Saglabājas liela interese par dubultpilsonību

Pagājušajā nedēļā interese par dubultpilsonību ir bijusi un joprojām saglabājas liela, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses centrā.

"Cilvēki sazinās ar Latvijas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām ārvalstīs, lai saņemtu informāciju par nosacījumiem Latvijas pilsonības reģistrācijai," teica ĀM pārstāvji.

ĀM atklāja, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas pārstāvniecībās ārzemēs ir pieņemti vismaz desmit pieteikumi pilsonības reģistrācijai.

LETA jau ziņoja, ka ar šī gada 1.oktobri stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas paredz dubultpilsonības iespējamību Latvijā, atvieglojumus nepilsoņu un bezvalstnieku bērnu atzīšanai par Latvijas pilsoņiem un izmaiņas naturalizācijas procesā.

Likuma grozījumi paredz dubultpilsonības iespējas gan trimdas Latvijas pilsoņiem un to pēcnācējiem, gan latviešiem un līviem, gan arī citām pilsoņu grupām. Latvijas pilsoņiem atļauta dubultpilsonība ar noteiktām valstu grupām un valstīm - Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstīm, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstīm, Austrāliju, Brazīliju un Jaunzēlandi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.