"Latvenergo" stāstīs par laika apstākļiem

Turpmāk "Latvenergo" mājaslapas apmeklētājiem būs pieejamas papildu ērtības - meteoportāls "http://meteo.latvenergo.lv", kur iespējams uzzināt aktuālos šī brīža laika apstākļus, kas īpaši noderīgi ūdenssporta veidu cienītājiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informē "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Mērījumus nodrošina deviņas meteoroloģiskās stacijas, kas ir vienmērīgi izvietotas visā valsts teritorijā, līdz ar to galvenā portāla priekšrocība ir iespēja noskaidrot datus par šī brīža laika apstākļiem lielākajās Latvijas pilsētās un to apkārtnē. Portāls saglabā rādījumu vēsturi, līdz ar to iespējams aplūkot meteoroloģiskos datus dienas, nedēļas, mēneša un gada skatījumā.

Bidere norāda, ka attiecīgās meteoroloģiskās stacijas līdz šim tika izmantotas "Latvenergo" koncerna ikdienas darba vajadzībām.

Faktisko laika apstākļu mērījumi tiek nodrošināti vairākās Latvijas vietās - Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā, Balvos, Aiviekstē, kā arī Rīgā un Līčos. Ja gadījumā brīvdienās ir plānots doties uz kādu no šīm Latvijas pilsētām, "Latvenergo" mājaslapas meteoportālā ir pieejami dažādi faktisko laika apstākļu mērījumi.

Bidere stāsta, ka "http://meteo.latvenergo.lv" var noskaidrot gaisa temperatūru, nokrišņu daudzumu, atmosfēras spiedienu, relatīvo mitrumu, vēja virzienu, vēja ātrumu, arī vēja ātrumu brāzmās. Šie dati ir īpaši noderīgi ūdenssporta veidu cienītājiem - vindsērfingistiem, kaitbordistiem - pirms došanās uz Kurzemes jūrmalu.

Paredzams, ka meteoroloģisko staciju skaits ar laiku pieaugs, ne tikai palīdzot nodrošināt drošu un stabilu elektroapgādi, bet arī sniedzot papildu ērtības sabiedrībai. Tā kā stacijas primāri tiek izmantotas uzņēmuma darbā, tās nav verificētas Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, līdz ar to dati, lai gan pietiekami precīzi, nav uzskatāmi par oficiālu informācijas avotu.

Svarīgākais