Neatkarīgie deputāti cer, ka tiks rasts kompromiss par termiņuzturēšanās atļauju kvotu

Jautājumā par termiņuzturēšanās atļauju darījumu kvotu tiks rasts kompromiss un koalīcijas partijas nobalsos par valsts 2014.gada budžeta pieņemšanu, aģentūrai LETA prognozēja neatkarīgo deputātu līderis Klāvs Olšteins.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik notiek savstarpējas sarunas, valdība turpina darbu un situācija koalīcijā ir stabila.

Kā ziņots, šodien sāksies politiskās konsultācijas saistībā ar situāciju koalīcijā, ņemot vērā, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nepiedalījās balsojumā par nākamā gada budžeta projekta nodošanu Saeimas komisijām.

Galvenais jautājums, par kuru neesot panākta vienošanās, ir nacionālās apvienības prasība ierobežot uzturēšanās atļauju izsniegšanu par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Pagaidām koalīcijas partneri nav vienojušies par kvotu apmēru šādiem darījumiem. Ņemot vērā, ka vienošanās šajā jautājumā nebija panākta, nacionālā apvienība nepiedalījās Saeimas balsojumā par budžeta projekta nodošanu komisijām.

Šāda VL-TB/LNNK rīcība izsauca asu "Vienotības" pārstāvju reakciju. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka notikušais ir koalīcijas līguma pārkāpums, savukārt "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa to nodevēja par "bezatbildīgu rīcību", kā arī pieļāva, ka nacionālās apvienības nostāja uzturēšanās atļauju jautājumā varētu būt saistīta ar VL-TB/LNNK sponsoriem.

Svarīgākais