Rīgas restorānos sāksies "Putras nedēļa"

Lai veicinātu iedzīvotāju izpratni par veselīgākas ēšanas paradumiem un graudaugu nozīmi uzturā, no šodienas līdz 13.oktobrim vairākos Rīgas restorānos notiks "Putras nedēļa", kuras laikā interesenti varēs baudīt neparastus putras ēdienus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma rīkotāji.

Putras nedēļā ar dažādām šefpavāra speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās desmit restorāni - "Benjamiņš", "Burkāns", "Fazenda", "Neiburgs", "Olīve", "Teātra bārs", "Garāža", "C.U.T.", "Esplanāde" un "Piramīda".

Restorānu pavāri nedēļas gaitā mēģinās mainīt sabiedrības priekšstatus par putrām, parādot, ka tās var būt ne tikai tradicionāli pienā vai ūdenī vārītas, bet arī ēdienkartes pamatēdiens un zupas vai saldā sastāvdaļa.

Piemēram, "Neiburgs" ēdienkartē iekļaus polentu ar čoriso desu un parmezāna čipsi, mannas biezputru ar smiltsērkšķu čatniju un karamelizētiem āboliem, rīsu biezputru ar grauzdētiem lazdu riekstiem, ķirbja biezeni un medū ceptiem ķirbjiem.

Restorānā "Olīva" varēs nogaršot piecu graudu kēksu ar medotiem lazdu riekstiem, jāņogu kuskusa salātus ar glazētiem sparģeļiem, pelēko zirņu brulē ar parmezānu, grauzdētu bekonu un Latvijas rupjmaizi, grilētu vistas fileju ar griķu-kabaču pankūkām un sezonas sakņaugiem, ceptu mencas fileju, pasniegtu ar polentas siera kūku.

Restorāns "Burkāns" piedāvās pērļu grūbu putru ar krāsnī ceptu ķirbi, saldo rīsu putru ar zemeņu-šampanieša mērci un lēcu-rīsu putru ar dārzeņiem un karija mērci.

"Putras programma" Latvijā notiek saistībā ar Starptautisko putras dienu, kas katru gadu 10.oktobrī tiek svinēta pasaulē. Projekta iniciatori ir Veselības ministrija (VM), Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), Valsts izglītības satura centrs (VISC) un graudu pārstrādātājs AS "Rīgas dzirnavnieks''.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.