ES mājā notiks diskusija par līdzsvarotu attīstību

17.oktobrī, Starptautiskajā nabadzības mazināšanas dienā, Eiropas Savienības (ES) mājā notiks diskusija "Kāda ir pareizā ieguldījumu formula līdzsvarotai attīstībai?", aģentūru LETA informēja ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja Juta Šteinerte.

Diskusijā pieaicinātie eksperti sniegs ieskatu no dažādu resursu perspektīvām - cilvēkresursi, materiālie, finanšu, dabas resursi un savstarpējā sadarbība - un meklēs atbildi uz jautājumu, vai ir iespējams atrast ieguldījumu veiksmes formulu, kas mazinātu nabadzību un nevienlīdzību.

Diskusiju vadīs Latvijas Platformas attīstības sadarbībai (LaPAS) direktore Inese Vaivare.

LaPAS pasākumā arī prezentēs 2013.gada pārskatu par ES valstu ieguldījumu attīstības sadarbībā "AidWatch Report", kas tieši tajā pašā dienā tiks prezentēts starptautiskā līmenī Briselē.

Diskusija ir daļa no LaPAS darba pie satura izstrādes attīstības politikai, integrējot attīstības perspektīvas vietējā, nacionālā, ES un globālā līmenī.

Latvijā

Akciju sabiedrības “Balticovo” un tās apakšuzņēmuma SIA “Bovo Gas” 1012 m2 plašajā, praktiski sterilajā angārā sāk ražot biogāzi – gadā 17 000 000 m3, un tuvajā laikā tiks uzstādītas iekārtas, lai gadā sašķidrinātu 7 000 000 m3 pārtikas klases oglekļa dioksīda. Taču tas vēl nav viss – gāzes ražošanas iekārtām un industriāliem trokšņiem pildītā telpa acumirklī spēj pārvērsties par krāšņu koncertzāli, kurā vienotā harmonijā savijas industriālais troksnis, gaismas mūzika, instrumentu un solista balss melodijas.

Svarīgākais