Iemūrēs Liepājas koncertzāles pamatakmeni

Šodien tiks iemūrēts topošās Liepājas daudzfunkcionālās koncertzāles "Lielais dzintars" pamatakmens.

1.augustā Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde (Liepājas partija) parakstīja būvniecības darbu un autoruzraudzības līgumus par koncertzāles "Lielais dzintars" būvniecību Liepājā, Radio ielā 8. Autoruzraudzības līgums tika parakstīts ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki, savukārt līgums par būvniecības darbiem - ar uzņēmumu "Merks".

Koncertzāles būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas ir 21 272 783 lati bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvniecības darbus plānots pabeigt 2015.gadā.

Savu dalību svinīgajā pasākumā apstiprinājis arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija) koncertzāles pamatos ievietos vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Liepājas pašvaldība Dombrovski plāno iepazīstināt ar pēdējos gados pilsētā realizētajiem projektiem, kas īstenoti ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu. Pašvaldības vadība kopā ar premjeru plāno apmeklēt Liepājas Reģionālo slimnīcu, kur ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu jau realizēti un vēl notiek apjomīgi rekonstrukcijas darbi. Premjeram izrādīs jauno slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, izremontētās operāciju zāles un citas telpas.

Valdības vadītāju iepazīstinās ar pēdējos gados Liepājā realizētajiem tranzītielu rekonstrukcijas projektiem, kā arī nesen izbūvēto jauno tramvaja līniju.

Plānots, ka Dombrovskis apmeklēs arī Dienvidrietumu mikrorajonu, kur energoefektivitātes projektos nosiltināts liels skaits daudzdzīvokļu māju, un uzņēmuma "Liepājas enerģija" jauno biomasas katlumāju, kuru ekspluatācijā plānots nodot 30.oktobrī.

Svarīgākais