Rīgas reģionā nedēļas laikā par kukuļdošanu aizturēti trīs autovadītāji

Rīgas reģionā nedēļas laikā par ceļu policistu kukuļošanu aizturēti trīs autovadītāji, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Pirmdien, 30.septembrī, plkst.10.35 Saulkrastu novadā uz Ainažu šosejas VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki par ceļus satiksmes pārkāpumu apturēja automašīnu "Mercedes Benz", kuru vadīja 1973.gadā dzimusi sieviete. Lai izvairītos no administratīvā soda, viņa policistam deva 20 latu kukuli.

28.septembrī plkst.14.06 Rīgā, Lielirbes ielā, ceļu policisti par satiksmes pārkāpumu apturēja automašīnu "Toyota", kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis. Viņš nolūkā izvairīties no soda policistam deva kukuli desmit latu apmērā.

Savukārt 24.septembrī plkst.21.35 Rīgā, Dzirciema ielā, ceļu policisti par noteikumu pārkāpumu apturēja automašīnu "Ford", kuras vadītājs - 1971.gadā dzimis vīrietis - no likumsargiem centās atpirkties ar 20 latu kukuli.

Visos trīs gadījumos policisti kukuļus nepaņēma, bet tā vietā aizturēja kukuļu devējus un par notikušo sāka kriminālprocesus, pastāstīja Rozīte.

Saskaņā ar Krimināllikuma 323.pantu par kukuļdošanu draud cietumsods uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Rīgas reģionā šogad sākti jau 23 kriminālprocesi par ceļu policistu kukuļošanas gadījumiem.

Latvijā

TV24 diskusiju raidījumā “Uz Līnijas” 1. oktobrī viesojās biedrības "Latvijas dārznieks" eksperte, agronome, dārzeņkopības speciāliste Mārīte Gailīte, kas vērsa uzmanību uz šī gada sliktajiem laikapstākļiem Eiropā.