Koalīcija panākusi vienošanos par atbalsta pasākumiem demogrāfijā

No trīs diskusiju jautājumiem koalīcija ir panākusi vienošanos par atbalsta pasākumiem demogrāfijā un ostu nodokli jeb ostu maksājumiem, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters pauda gandarījumu par koalīcijas darbu šajās jomās, norādot, ka ir notikusi izkustēšanās no nulles punkta.

Dombrovskis norādīja, ka vēl turpināsies sarunas par izmaiņām Imigrācijas likumā, kas skar jautājumu saistībā ar termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu pret nekustamā īpašuma iegādi. Premjers cer, ka vienošanās tiks panākta līdz laikam, kad valsts budžets Saeimā konceptuāli tiks skatīts pirmajā lasījumā.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Roberts Zīle piebilda, ka termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas jautājumā kompromiss vēl nav panākts.

Kā ziņots, ar valdošās koalīcijas partneriem panāktā vienošanās demogrāfijas jautājumā paredz lielāku atbalstu apdrošinātām personām nekā neapdrošinātām, šodien žurnālistiem sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Ministre teica, ka panāktajā kompromisā saskata "Satversmes tiesas riskus", jo tas rada nevienlīdzīgu attieksmi pret personām vienādos apstākļos. Viņa nodēvēja vienošanos par "tīri politisku", jo tā, viņasprāt, nemazinās nevienlīdzību un neveicinās jauno vecāku integrāciju darba tirgū, stimulēšanu iegūt izglītību vai meklēt darbu, ko paredzēja vairāki Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumi jauno vecāku atbalstam.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.