Austrumu slimnīcā stāstīs, kā labāk dzīvot vecumdienās

© F64 Photo Agency

Rīgas Austrumu slimnīcā šonedēļ, 2. un 3. oktobrī, organizē Senioru dienas, lai pievērstu sabiedrības uzmanību senioru veselības jautājumiem un mudinātu gados vecākus cilvēkus rūpēties par savu veselību un izzināt aktīvas novecošanas aspektus, informē Rīgas Austrumu slimnīca.

Pasaules Veselības organizācija 1. oktobri atzīmē kā Starptautisko veco ļaužu dienu, kad sabiedrība tiek aicināta pievērst uzmanību gados veco cilvēku sadzīves, veselības un citām problēmām. Rīgas Austrumu slimnīcas stacionārā Biķernieki kopš 2000. gada darbojas Latvijā vienīgais specializētais klīniskais Gerontoloģijas centrs, kas nodrošina gados vecāku pacientu – virs 65 gadiem – izmeklēšanu, ārstēšanas un rehabilitācijas pakalpojumus. Slimnīcas speciālisti ir uzkrājuši nozīmīgu pieredzi, tāpēc vēlas iesaistīties aktīvas novecošanas veicināšanā, kas nereti prasa no seniora dzīves stila maiņu, atteikšanos no veselībai kaitīgiem ieradumiem. Gerontoloģijas centra speciālisti kopā ar Austrumu slimnīcas mediķiem konsultēs un izglītos interesentus, kā arī būs pieejamas bezmaksas konsultācijas. Ikviens varēs piedalīties asociētās profesores Vijas Eniņas meistarklasē par veselīgu dzīvesveidu, augu terapiju un tējām, saņemt dietologa Ata Tupiņa padomus par veselīgu uzturu un līdzdarboties Ineses Zinģītes veselības mācības stundā. Senioru dienās sabiedrība tiks iepazīstināta arī ar jaunu grāmatu gerontoloģijā Vecums. Liktenis. Izaicinājums. Dāvana. Savukārt 3. oktobrī Latvijas Onkoloģijas centrā notiks zinātniskā konference Gerontoloģiskās konsekvences ārsta praktiskajā darbā.

***

Senioru dienas Rīgas Austrumu slimnīcā

- Stacionārā Gaiļezers no pulksten 10 līdz 16 notiks dažādi izglītojoši pasākumi.

- Bez maksas būs iespējams apzināt un noteikt veselības riskus.

- Būs pieejamas speciālistu konsultācijas sirds un asinsvadu, endokrīnās sistēmas, gremošanas orgānu sistēmas, plaušu veselības jautājumos.

- Bezmaksas veselības pārbaudes un eksprestesti.

- Fiziskās aktivitātes un ārstnieciskā vingrošana speciālistu vadībā.

- Fizioterapeitu un ergoterapeitu konsultācijas.

- Pulksten 12 diskusija par sabiedrības novecošanās jautājumiem, kurā ikviens interesents varēs uzdot sev interesējošos jautājumus Rīgas Austrumu slimnīcas vadošajiem speciālistiem.

Avots: Austrumu slimnīca

Svarīgākais