Darba praktizēšanā pašvaldībās iesaistījušies jau 17 000 bezdarbnieku

Šobrīd darba praktizēšanas pasākumā ar 100 latu stipendiju šobrīd ir iesaistījušies jau ap 17 000 bezdarbnieku, informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Šobrīd darba praktizēšanu visā Latvijā veic gandrīz 15 000 bezdarbnieku, tāpēc NVA uzskata, ka projekts tiek īstenots un norit veiksmīgi.

Par darba praktizēšanas vietu izveidošanu atbildīgas ir projektā iesaistījušās pašvaldības, tāpēc arī tās izvērtē, cik lietderīga ir bezdarbnieka iesaistīšana kādā darbā. NVA arī uzsver, ka, saņemot pašvaldību pieteikumus ar jaunizveidojamo praktizēšanas vietu sarakstu, NVA filiāļu koordinējošie eksperti vērtē pieteikto praktizēšanas vietu atbilstību projekta nosacījumiem.

Jau ziņots, ka bezdarbniekiem, kas tiks iesaistīti pasākumā, par pilna laika darba praksi (40 stundas nedēļā) ik mēnesi tiks maksāta stipendija 100 latu apmērā. Bezdarbnieka statuss tiks saglabāts, un nodokļu maksājumi, kā arī sociālās apdrošināšanas iemaksas no stipendijas summas netiks veiktas.

Bezdarbnieka kopējais dalības ilgums pasākumā nevarēs pārsniegt sešus mēnešus gada laikā, taču gada laikā bezdarbnieks varēs rindas kārtībā piedalīties pasākumā arī atkārtoti. Sabiedrībai derīgos, mazkvalificētos darbos pašvaldībās NVA plāno no 2009.gada septembra līdz 2010.gada beigām iesaistīt vismaz 38 000 bezdarbnieku, tajā skaitā jau šogad - 17 500.

Šis pasākums tiek veikts ar Eiropas fondu atbalstu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais