Dzegužkalna brūkošās nostiprinājuma sienas apdraud gājējus un satiksmi

© F64 Photo Agency

Dzegužkalna grunts nostiprinājuma sienas bojājumi iepretī Daugavgrīvas ielas 94/98.ēkai apdraud gājēju drošību un autotransporta satiksmi, secinājuši Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas pārstāvji.

Siena ir pirmsavārijas stāvoklī, atsevišķi tās fragmenti ir izgruvuši un akmeņi izbiruši uz ietves, šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē informēja izpilddirekcijas pārstāvji. Lietus ūdens turpina skalot grunti uz ietves un braucamās daļas, tādējādi pastāv risks, ka var notikt grunts noslīdēšana un tālāka sienas sabrukšana.

Pārdaugavas izpilddirekcijas pārstāvji situāciju vērtē kā kritisku.

Izpilddirekcijas pārstāvji vērsušies pie Mājokļu un vides komitejas deputātiem ar lūgumu izskatīt iespēju piešķirt finanšu līdzekļus Dzegužkalna labiekārtošanas projekta trešās kārtas realizācijai.

Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (LZP) norādīja, ka problēma departamentam ir zināma un sienas atjaunošana "ielikta vienā mapē" kopā ar dažādu parku celiņiem, kas arī atrodas sabrukšanas stadijā.

"Mums ir bieza mape ar informāciju par sabrukušiem celiņiem un atbalsta sienām. Šogad ar SIA "Rīgas meži" noslēdzām vienošanās, ka sertificēti vērtētāji izvērtēs to stāvokli un noformēs tāmes," pastāstīja Kļaviņš.

Ja neviena no budžeta iestādēm nepiešķirs finansējumu tagad, viens no variantiem paredz, ka šo objektu remontiem līdzekļus varētu pieprasīt no Vides fonda.

Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) norādīja, ka komitejas deputāti šo ieceri noteikti atbalsta, taču komitejai kā tādai naudas nav un šīs problēmas risināšanai līdzekļi būtu jāmeklē izpilddirekcijas budžetā, no pašvaldības līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, vai arī ar šādu jautājumu būtu jāvēršas Finanšu komitejā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais