Rīgā satiksmes autobuss notrieca gājēju

Vakar Rīgas centrā satiksmes autobuss notrieca kādu 20 gadus vecu vīrieti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Raiņa bulvārī 1976.gadā dzimuša vīrieša vadīts autobuss "Solaris" notrieca gājēju, 1993.gadā dzimušu vīrieti, kurš ar galvas traumu un lūzumiem nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā, Salaspils ielā, 1985.agdā dzimušas sievietes vadīts motocikls "Honda" notrieca gājēju, 1984.gadā dzimušu vīrieti, kurš ar dažādām traumām un alkohola reibumā nogādāts slimnīcā. Negadījumā cieta arī motocikla vadītāja, kura pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas no hospitalizācijas atteicās.

Cēsu novada Vaives pagastā 1984.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Saab" nobrauca no ceļa un apgāzās. Ar dažādām traumām slimnīcā nogādās transportlīdzekļa vadītājs un divi pasažieri - 1983.gadā dzimis vīrietis un 1995.gadā dzimis jaunietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēts 71 ceļu satiksmes negadījums, kuros cieta septiņi cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 36 avārijas, kurās cieta četri cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 19 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem desmit bija autovadītāji, deviņi - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti septiņi cilvēki - trīs autovadītāji un četri velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.