Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienā piedalīsies vairāk nekā 200 iestādes

Tradicionālajā valsts pārvaldes Atvērto durvju dienā rīt, 27.septembrī, piedalīsies vairāk nekā 200 valsts iestādes un to reģionālās struktūrvienības, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāve Ilze Pavlova.

Katra valsts pārvaldes iestāde ir sagatavojusi īpašu piedāvājumu - būs iespēja uzzināt, kā tiek veidots valsts budžets, kādas ir Latvijas iespējas, nokļūstot Eiropas Savienības Padomes prezidentūrā, būs iespēja tuvāk iepazīt eiro un noskaidrot, kā tiek veidota iekšlietu un aizsardzības politika, kā arī izstaigāt valdības namu.

Valsts kanceleja rīt reizē ar Atvērto durvju dienu oficiāli atklās oficiālo lapu sociālajā vietnē "Draugiem.lv". Lapas nosaukums būs "Valsts draugiem", un tas būs pirmais valsts medijs, kur vienkopus būs pieejama informācija par būtiskākajām aktualitātēm, pieņemtajiem lēmumiem, interesantiem faktiem un notikumiem valsts pārvaldē. Lapas oficiālā atklāšana būs plkst.11, un pasākumā piedalīsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kuri dalīsies pieredzē par komunikāciju sociālajos tīklos.

Apmeklējot Satiksmes ministriju un tās nozares uzņēmumus, būs iespēja uzzināt par interesanto aviācijā, jūrniecībā, dzelzceļā un autosatiksmē, bet atbildes uz veselības jautājumiem sniegs speciālisti nozares ministrijā. Lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozares tuvāk varēs iepazīt Zemkopības ministrijā.

Vairākas valsts pārvaldes iestādes parūpējušās, lai arī reģionu iedzīvotāji var iepazīties ar to darbību. Piemēram, Valsts ieņēmumu dienests iepazīstinās ar to, kā tiek iekasēti nodokļi, kā norit darbs muitas kontroles punktos un kā strādā kinologi kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem. Interesanti būs arī 90 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu depo visā Latvijā, kur glābēji izrādīs tehniku un pastāstīs par savu darbu. Tiem, kam interesē jūrniecība, būs iespēja uzkāpt uz Nacionālo bruņoto spēku flotiles un Valsts robežsardzes kuģiem, bet Pilsonības un migrācijas dienestā varēs pārliecināties, cik viegli nokārtojams Naturalizācijas eksāmens, lai kļūtu par Latvijas pilsoni.

Ārstu un medmāsu ikdienu tuvāk varēs iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestos un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, aplūkojot laboratorijas, operāciju zāles un neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvos transportlīdzekļus. Bet Valsts zemes dienests ir sarūpējis darbiniekus, kas rotaļīgā veidā skaidros iestādes darbības jomas un atklās, kas jāzina katram nekustamā īpašuma saimniekam.

Tie, kam pie sirds ir vairāk izklaides dabā, varēs izstaigāt dažādas dabas takas Pierīgas, Kurzemes, Latgales un Vidzemes reģionā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.