Streļčenoks apgalvo, ka viņam nav mērķa atlaist cilvēkus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iekšienē notiekošais ir uzskatāms par "it kā nesaskaņām", šādu viedokli šorīt Latvijas Televīzijā pauda KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Biroja vadītājs uzsvēra, ka par KNAB iekšienē notiekošo viņam negriboties runāt, taču viņš situāciju neuzskata par nesaskaņām, jo "pienākumu nepildīšana nav nesaskaņas". "Nu cik cilvēkam var norādīt, ka jāpilda amata aprakstā paredzētie pienākumi," situāciju raksturoja Streļčenoks.

Streļčenoks no amata ir atbrīvojis KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāju Ilzi Dravenieci, jo uzskata, ka viņa nav pildījusi amata pienākumus vai arī pildījusi tos nolaidīgi. Vaicāts, kāpēc izvēlēts tieši bargākais sods, Streļčenoks pamatoja, ka konkrētā darbiniece jau iepriekš saņēmusi vairākus aizrādījumus, taču darbu nav uzlabojusi.

Savukārt taujāts, vai tagad ar atlaišanu jārēķinās arī KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei, pret kuru arī ierosināta disciplinārlieta, Streļčenoks atrunājās, ka viņam neesot mērķa atlaist cilvēkus.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks 19.septembrī piemēroja disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Draveniecei.

Streļčenoka lēmumu Draveniece uzskata par prettiesisku un to noteikti pārsūdzēs tiesā. Disciplinārsodu viņa esot izpelnījusies par maznozīmīgiem pārkāpumiem, kas Streļčenoka izpratnē ir pietiekams pamats viņas atbrīvošanai. Draveniece ir pilnībā pārliecināta, ka viņa nav vienīgā, ar kuru Streļčenoks tuvākajos mēnešos šādā veidā izrēķināsies. Nu jau bijusī amatpersona uzskata, ka KNAB priekšniekam ir saraksts ar pieredzējušiem biroja darbiniekiem, pret kuriem sekos šādas darbības.

Draveniece bija viena no trīs amatpersonām, kura šogad izpelnījās KNAB vadības kritiku par darbu pagājušā gadā. Streļčenoks vienpersoniski viņu bija novērtējis ar E līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskanot ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi. Atkārtota novērtēšana viņai bija paredzēta šī gada novembrī. Pārējās divas amatpersonas bija KNAB priekšnieka vietniece Strīķe un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Iespējams, jau tuvākajā laikā izšķirsies KNAB priekšnieka vietnieces Strīķes liktenis. Arī pret viņu KNAB priekšnieks ierosinājis disciplinārlietu. Šīs disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš pagarināts līdz 20.oktobrim. Pagaidām gan nav zināms, vai termiņš netiks atkārtoti pagarināts.