Rīgas jūras līcī un Kurzemē sakops zivju nārsta vietas

Sestdien, 28.septembrī, Rīgas jūras līcī un Kurzemē notiks zivju nārsta vietu sakopšanas talka, kuru var piedalīties ikviens interesents, informēja makšķernieku kluba "Salmo" valdes loceklis Juris Zandersons.

Talkas laikā plānots attīrīt oļus no sanesumiem, kokiem un sadzīves atkritumiem, zivju nārsta vietās Lorumupē, Krustupē un Zvejniekvalkā. Tiks arī nojaukti beru dambji posmā no Lorumupes ietekas Melnsila upē līdz Vīdalei.

Talcinieki strādās vairākās grupās, un talkas norisi koordinēs Slīteres nacionālā parka darbinieks Egils Perekrests.

Pēc labi padarītā darba būs paredzētas kopīgas talcinieku pusdienas. Savukārt vakarā katrs talkas dalībnieks pēc savas izvēles drīkstēs piedalīties bušu ķeršanas sacensībās "Mazirbes bute". Šo ceļojošā kausa tradīciju iedibinājis makšķernieku klubs "Salmo", un kauss tiek pasniegts tam, kurš noķēris lielāko buti. Sacensībās drīkstēs piedalīties tikai tie, kuri būs pastrādājuši talkā, dodot savu artavu vides sakopšanā, sekmējot zivju dabisku atjaunošanās procesu un ilgtspējīgu teritorijas attīstību.

Lašu, taimiņu un foreļu nārsta vietu attīrīšana rudenī Kurzemes piekrastes un Rīgas jūras līča upēs un strautos tiek rīkota jau sesto gadu. Talku visus šos gadus organizē makšķernieku klubs "Salmo" kopā ar Slīteres nacionālā parka darbiniekiem, "Latvijas valsts mežu" pārstāvjiem un SIA "Salmo" atbalstu.

Svarīgākais