Latvijas autopārvadātājiem nav būtisku problēmu ar Krievijas muitas dienestiem

Patlaban nav nekādu signālu par to, ka Latvijas autopārvadātājiem būtu problēmas uz Latvijas un Krievijas robežas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Autopārvadātāju nacionālās asociācijas (LANA) izpilddirektors Oskars Juhņēvičs.

Viņš skaidro, ka lietuviešu pārvadātājus tiešām pārbaudot cītīgāk, taču tas vairs esot saistīts ar iepriekš konstatētām transportēšanas "dokumentu nekārtībām".

Latvijas autopārvadātāji pagaidām arī nav konstatējuši kādas indikācijas, kas liecinātu, ka pārbaudes varētu pastiprināties.

Kā ziņots, neoficiāla informācija vedina domāt, ka sarežģītā situācija, kādā patlaban pastiprināto Krievijas muitas pārbaužu dēļ nonākuši Lietuvas autokravu pārvadātāji, varētu draudēt arī kravām no Igaunijas un Latvijas, liecina Krievijas autopārvadātāju izteikumi medijos.

Kā ziņots, no 11.septembra Krievijas Federācijas muitas dienests sācis detalizētas Lietuvas autokravu un pārvadātāju pārbaudes, kas rada nopietnas problēmas savstarpējā tirdzniecībā un transporta sistēmas darbā. Pirms divām dienām Lietuvas ārlietu ministrs informēja par situāciju atbildīgās Eiropas Savienības (ES) institūcijas un izteica cerību, ka Eiropas Komisija (EK) aicinās Maskavu pildīt savas starptautiskās saistības. Drīz pēc tam tika ziņots, ka EK vērsusies pie Krievijas, neslēpjot satraukumu par ierobežojumiem, kas vērsti pret Lietuvu.