Dzelzceļa stacijas centrālajā zālē notiks dažādu tautu kultūru pasākums "Draudzības ekspresis"

Tirdzniecības centrā "Origo" un Latvijas Dzelzceļa stacijas centrālajā zālē šodien no plkst.16 līdz 20 notiks pasākums "Draudzības ekspresis "Rīga"", kurā būs iespēja iepazīt dažādu tautu kultūru, klausoties koncertprogrammu, iesaistoties interaktīvās aktivitātēs un piedaloties radošajās darbnīcā.

"Draudzības ekspresis "Rīga"" ir viens no Jauniešu mēneša pasākumiem, un to organizē Radošā apvienība jauniešiem Trepes". Pasākuma mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, kas ļauj jauniešiem iesaistīties solidaritātes, vienlīdzības, iekļaušanas un sadarbības veidošanas procesos.

Pasākuma dalībnieki varēs dzirdēt pasaules mūzikas grupas "Baraka", mūziķa Dzintara Čīčas uzstāšanos, vērot Elzas Kronenbergas deju skolas "Bump" un ģimenes kopas "Barandejkas" priekšnesumu.

Ikvienam būs iespēja iepazīt latviešu, armēņu, bulgāru, uzbeku, tatāru un ukraiņu tautas dejas soļus vairāku kultūras biedrību un Starptautiskās Baltijas akadēmijas deju skolas "Natali" izpildījumā. Apmeklētāji varēs vērot Capoeira, brazīļu cīņas mākslu, kas sevī ietver gan dejas un mūzikas, gan cīņas elementus. Tāpat skatītājus priecēs "Samba de Riga" ritama grupas priekšnesums.

Pasākuma laikā ikviens varēs izmēģināt dažādu tautu spēles, kā arī iemācīties pasaulē pazīstamo galda spēli "Mankala". Pasākumu vadīs mūziķis Kaspars Antess.

"Pasākumu plānojuši brīvprātīgie jaunieši, kuri izprot, ka Rīgā dzīvo daudzu kultūru pārstāvji, kas var bagātināties viens caur otru," norāda pasākuma organizētāji.

Pasākumu "Draudzības ekspresis "Rīga"" atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, "Origo", VAS "Latvijas Dzelzceļš", SIA "Trialto Latvia", SIA "Labās mantas", Latvijas mazākumtautību kultūras biedrības, SIA "Mankala".

Jauniešu mēnesi ar Rīgas pašvaldības atbalstu, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar dažādām komercstruktūrām, nevalstiskajām organizācijām un jauniešu apvienībām. Informācija par Jauniešu mēnesi atrodama tā oficiālajā interneta vietnē "www.jauniesumenesis.lv".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais