Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Dobelē 48 stundu laikā jau nolijuši gandrīz 90% no septembra nokrišņu normas

Kurzemē un Zemgales rietumu daļā ilgstoši līst un pēdējās 48 stundās visvairāk lijis Dobelē, kur šajā laikā nolijuši gandrīz 90% no septembra nokrišņu normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Laikā no 17.septembra plkst.9 līdz šā rīta plkst.9 Dobelē nokrišņu daudzums sasniedzis 51 milimetru, Kuldīgā - 34 milimetrus, bet Vičakos - 29 milimetrus.

Ja Dobelē šajā laikā nolijuši gandrīz 90% no mēneša normas, tad Kuldīgā gandrīz puse no mēneša normas. Turpretī Piedrujā šajās dienās vispār vēl nav lijis, bet citviet valsts austrumu rajonos ir novērots pavisam neliels lietus.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka arī šodien dienas laikā vēl Kurzemē nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetrus, ilgstošā līšana valsts dienvidrietumu rajonos turpināsies arī piektdien. Pārējā Latvijas teritorijā ir gaidāms lietus, tomēr tas nebūs ilgstošs, kā arī nokrišņu daudzums nebūs liels.

Lietus mākoņi Latvijas teritoriju šķērsos arī brīvdienās. Nākamās nedēļas sākumā lietus īslaicīgi mitēsies, bet jau otrdien dienā jauna plaša nokrišņu zona šķērsos Latvijas teritoriju, un turpmākajās nākamās nedēļas darba dienās atkal bieži līs.