Pēc ugunsgrēka Rīgas pilī nolemts mainīt ugunsdrošības pārbaužu kārtību valsts nozīmes objektos

Pēc šovasar notikušā ugunsgrēka Rīgas pilī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) secinājis, ka ir jāmaina pārbaužu kārtība valsts nozīmes objektos, padarot to stingrāku.

Kā šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas deputātiem atzina VUGD priekšnieks pulkvežleitnants Oskars Āboliņš, nozīmīgākus objektus turpmāk pārbaudīs lielāks skaits inspektoru nekā līdz šim.

Aģentūrai LETA Āboliņš paskaidroja, ka faktiski palielināsies to valsts nozīmes objektu skaits, kuros ugunsdrošības pārbaudes veiks vesela inspektoru grupa, nevis tikai viens vai pāris inspektoru.

Jautāts, vai ugunsdrošības pārbaudēs nepastāv korupcijas riski, Āboliņš atzina, ka dienestam tas nemitīgi tiek pārmests, taču konkrētus gadījumus viņš nevarēja nosaukt.

Lēmums mainīt ugunsdrošības pārbaužu kārtību, ko regulē VUGD iekšējie normatīvi, pieņemts pēc vairākiem nopietniem ugunsgrēkiem, kas šovasar izcēlās valsts nozīmes objektos, tostarp arī Rīgas pilī.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi pils Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis. Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Latvijā

Iekšējās drošības birojs (IDB) jūlija sākumā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, aģentūru LETA informēja IDB.

Svarīgākais