Aicina palīdzēt ģimenei, kurai nodega tikko nopirkta privātmāja

Pagājušajā piektdienā, 13.septembrī, Mālpilī, Ziedoņa ielā 8, nodega māja, kurā aug trīs nepilngadīgi bērni. Vecāki - Aija un Edvīns - lūdz atsaukties ikvienu, kurš var palīdzēt, lai pārdzīvotu šo nelaimi.

Mājas saimniece aizdomīgus trokšņus pamanīja naktī ap pulksten 3:30, ziņo portāls Ziedot.lv. Ugunsdzēsēji ieradās operatīvi 17 minūtes pēc izsaukuma, taču bija nepieciešami papildspēki gan no Rīgas, gan Cēsīm. Kopumā strādāja astoņas brigādes, tādejādi izdevās kontrolēt ugunsgrēku un lokalizēt to pēc sešiem no rīta.

Konsultējoties ar speciālistiem un veicot ekspertīzi ir noskaidrots, ka visdrīzāk mājas pāri palikušos gruvešus neizdosies saglābt, jo dzēšot uguni, visas sienas ir salietas ar ūdeni un tās nav iespējams izžāvēt. Ir cerība saglābt pamatus, pagrabu un garāžu, tādēļ tiek darīts viss iespējamais, lai iekonservētu māju uz ziemu.

Ģimene ir atradusi iespēju apmesties uz dzīvi divistabu dzīvoklī Mālpilī, kā arī sagādātas pirmās nepieciešamības lietas, drēbes bērniem u.c. "Tikai pirms mēneša atgriezāmies no Beļģijas un iegādājāmies šo māju, lai veidotu jaunu dzīvi un bērniem būtu labi. Diemžēl mūsu sapnis ātri ir beidzies un jauno dzīvi vajag sākt atkal no gala," saka Aija, "mēs vēlamies pateikt paldies saviem kaimiņiem, Mālpils novada domei, sociālajam dienestam, Mālpils novada vidusskolas direktoram un skolotājiem, klasesbiedriem un visiem citiem cilvēkiem, kuri ir palīdzējuši, gan sarūpējot drēbes bērniem, gan arī sadzīvei noderīgas lietas. Katrs pateiktais uzmundrinošais vārds, dod mums spēku un stimulu to pārdzīvot un cerēt, ka kopējiem spēkiem mēs atkal kādreiz būsim savās mājās."

Lai sapni turpinātu, lūdzam, palīdzēt ikvienu, kurš var ziedot gan būvmateriālus, gan arī naudu, lai ģimene ar trīs bērniem atkal varētu dzīvot savās mājās. Ar Ziedot.lv atbalstu izveidots naudas konts:

Fonds "Ziedot"

Reģ. Nr 40008078226

Swedbank,

bankas kods: HABA LV 22

konta nr: LV95HABA0551006150241

mērķis: "Palīdzība pēc ugunsgrēka Mālpilī "

Atvērts arī ziedojumu tālrunis - 90006385. Tāpat tiek aicināts sazināties uzņēmumus, kuri būtu gatavi atbalstīt ģimeni nelaimē, ar Ziedot.lv biroju, lai noskaidrotu, kā iegūt nodokļu atlaides un citu atbalstu par ziedotajiem līdzekļiem.

Svarīgākais