Turpinās koalīcijas sarunas par demogrāfijas atbalsta pasākumiem 2014. gadā

Valdošās koalīcijas partijas vēl turpinās sarunas par pasākumiem demogrāfijas situācijas uzlabošanai nākamā gada budžeta kontekstā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja žurnālistiem, ka koalīcija ar šo jautājumu virzās uz priekšu, bet joprojām ir viedokļu atšķirības, gan konceptuālas par to, kādi pasākumi efektīvāk uzlabos demogrāfisko situāciju, gan par finansējuma apjomu. Tāpēc paredzēts šīs diskusijas turpināt koalīcijas demogrāfijas darba grupā.

Pēc premjera teiktā, šodien lielāko laika daļu koalīcijas sēdē aizņēma tieši tie jautājumi, kas saistīti ar 2014.gada budžetu. "Jāatzīst, ka šie jautājumi virzās pietiekami smagnēji," norādīja valdības vadītājs, piebilstot, ka paredzēts turpināt sarunas vairākos virzienos.

Komentējot pasākumus demogrāfijas situācijas uzlabošanai, deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) klāstīja, ka tikai labklājības ministre Ilze Viņķele (V) ar ministrijas pārstāvjiem iebilstot pret tiem uzstādījumiem, par kuriem iepriekš esot panākta vienošanās. No ministres puses esot kategoriski iebildumi pret vecāku pabalsta termiņa pagarināšanu līdz laikam, kad bērns sasniedz pusotra gada vecumu, stāstīja Parādnieks, paužot cerību, ka šāda nostāja mainīsies tuvākajā laikā.

"Šobrīd izskatās, ka "Vienotība" labprāt vadītu visas ministrijas un noteiktu dienaskārtību katrā no jomām - gan kultūrā, gan satiksmē, gan visur citur," piebilda Parādnieks.

Valdības vadītājs gan viņa paustajām nepiekrita, norādot, ka nacionālā apvienība paralēli Viņķelei cenšas vadīt Labklājības ministriju, bet Reformu partija - Satiksmes ministriju. "Es šādas tendences "Vienotībā" neesmu novērojis," smejoties sacīja Dombrovskis.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais