No Roņu salas uz slimnīcu Rīgā ar helikopteru nogādāts negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs

Šonakt ar helikopteru no Roņu salas slimnīcā Rīgā nogādāts negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

NMPD Operatīvās vadības centrā vakar vakarā tika saņemta informācija no Igaunijas ārkārtas dienesta, ka tās teritorijā Roņu salā negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs. Izsaukuma vietā esošā Igaunijas mediķu brigāde ziņoja, ka 34 gadus vecais vīrietis negadījumā guvis pleca traumu, tostarp augšdelma lūzumu, un ir ievietojams slimnīcā, kas iespējams tikai ar gaisa transportu, jo Roņu salā nav slimnīcas.

Lai nogādātu cietušo Rīgā, NMPD Operatīvās vadības centrs sazinājās ar Gaisa spēku Aviācijas bāzi, lūdzot iespēju izmantot helikopteru pacienta transportēšanai, kā arī saskaņoja helikoptera pacelšanās un nosēšanas vietu ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu, kuras teritorijā ir atbilstoši izbūvēts un aprīkots helikoptera nosēšanās laukums. Helikoptera apkalpes komandai līdzi tika nosūtīti divi pieredzējuši NMPD mediķi, kuri ir apmācīti un trenēti sniegt medicīnisko palīdzību pacientiem gaisa transportēšanas laikā.

Veiksmīgi sadarbojoties visiem iesaistītajiem dienestiem, Roņu salā cietušais Latvijas iedzīvotājs NMPD mediķu uzraudzībā īsi pēc pusnakts ar helikopteru tika nogādāts Rīgā. Pēc helikoptera nosēšanās mediķu brigāde pacientu nogādāja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".