Sacentīsies negausīgākie burgeru ēdāji

© Scanpix

Šodien ikviens burgeru vai azarta cienītājs var izmēģināt savus spēkus burgeru ēšanas sacensībās. Čempionāta norises vieta- Fontaine Deli Snack, Vecrīgā.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad sacensības norisināsies divās svara kategorijās: CB (gaļas) klasē un veģetārajā klasē. Par dalībnieku var kļūt jebkura dzimuma pārstāvis, kurš ir vecāks par 16 gadiem, iemaksājot trīs latu dalības maksu. Reģistrēties dalībai sacensībās sportisti varēs pasākuma norises vietā no pulksten 17:00.

Kā noritēs sacensības? Pēc tiesneša signāla dalībniekiem, kas savā starpā mērosies spēkiem būs pēc iespējas ātrākā laikā jāapēd divi lielie attiecīgās klases burgeri. Papildus drīkst izmantot puslitra dzērienu pēc izvēles, ko, tāpat kā burgerus, nodrošina sacensību organizētāji.

Uzvarētājs savā īpašumā iegūs dāvanu karti 100 latu apmērā, kā arī uzvarētāja kausu un nebeidzamu godu un slavu. Otrās vietas ieguvēji būs nopelnījuši diplomu un dāvanu karti 50 latu apmērā, savukārt trešās vietas ieguvēji - diplomu un dāvanu karti 25 latu vērtībā. Savukārt sacensību cūcīgākais dalībnieks saņems pārsteiguma balvu, sola pasākuma organizatori!

Pērn par čempionu CB klasē kļuva nepārspējamais Mārtiņs Eglīte, kurš gaļas burgerus notiesāja 2 minūtēs, 22 sekundēs un 43 sekundes simtdaļās. Savukārt veģetārajā klasē par uzvarētāju kļuva Jānis Barons ar uzvarētāja laiku 1 minūte 41 sekunde un 34 sekundes simtdaļas. Mārtiņš Eglīte, atceroties pagājušā gada panākumus, ir pieņēmis izaicinājumu arī šogad startēt burgeru čempionātā un mudina to darīt arī citus. Mārtiņš: "Šogad esmu nolēmis pārspēt pagājušā gada rekordu, jo uzskatu, ka pa šo gadu esmu pilnveidojis savas burgeru ēšanas prasmes, uzlabojot ne vien tehnisko izpildījumu, bet arī ēšanas estētiku. Tomēr nopietniem treniņiem neesmu pievērsies, jo uzskatu, ka man ir dabas dots talants būt ātrākajam šajā disciplīnā. Pārējiem šā gada dalībniekiem varu teikt tā: trenējieties nopietni un tiekamies ringā! Pagājušo gadu jūs visi tikai iesildījāties un šogad esmu gatavs pieņemt izaicinājumu no kāda līdzvērtīga dalībnieka!".