Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Izsolīti "Latvijas Krājbankas" nekustamie īpašumi par 45 250 latiem

Šodien notikušajās dažādu likvidējamajai AS "Latvijas Krājbanka" piederošu nekustamo īpašumu izsolēs pārdoti trīs īpašumi par 45 250 latiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Šodien bija paredzētas deviņu nekustamo īpašumu izsoles, no tām trīs īpašumi ir pārdoti.

Šodien bija plānots izsolīt ēku Jelgavā, piecus zemesgabalus, vienu zemesgabalu ar dzīvojamo ēku, zemesgabalu ar divām noliktavu ēkām un zemesgabalu ar nedzīvojamo ēku dažādos Latvijas novados. Šo nekustamo īpašumu izsoļu kopējā sākumcena bija 109 600 latu.

Kopumā šonedēļ notikušajās izsolēs pārdoti "Latvijas Krājbankas" īpašumi par 305 130 latiem.

Izsoles notiks Rīgā, Ganību dambī 17a.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt bankas administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav īstenojams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Jūnijā bankas administrators atguvis aktīvus 3,045 miljonu latu apmērā, bet kopumā šogad atgūti "Latvijas Krājbankas" aktīvi aptuveni 19 miljonu latu apmērā.