Parādu dēļ četrām daudzdzīvokļu mājām Rīgā pirmdien gatavojas atslēgt ūdeni

Neraugoties uz ilgstošām sarunām un saraksti, SIA "Rīgas ūdens" nav izdevies saņemt samaksu par sniegtajiem ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem no vairākām pilsētas daudzdzīvokļu ēkām, tādēļ pirmdien, 16.septembrī, tām tiks pārtraukta ūdensapgāde.

Kā aģentūru LETA informēja "Rīgas ūdens" preses sekretārs Arturs Mucenieks, ūdensapgādi paredzēts pārtraukt ēkām Rīgā, Vienības gatvē 192, Jūrmalas gatvē 100, Dzeņu ielā 7, korpuss 1 un Anniņmuižas ielā 20.

"Rīgas ūdens" ir informējis gan augstākminēto namu apsaimniekotājus, gan šo namu dzīvokļu īpašniekus par norēķinu situāciju par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, tomēr, neskatoties uz to, nav saņemta maksa par sniegtajiem pakalpojumiem.

Pēc ūdens piegādes pārtraukšanas dzeramais ūdens namiem tiks piegādāts ar autocisternām noteiktās rīta un vakara stundās. Par dzeramā ūdens piegādes grafikiem paziņojumi tiks izvietoti pie namu kāpņu telpām.

Arī septembra trešajā dekādē gaidāmi jauni centralizētas ūdensapgādes atslēgumi iedzīvotājiem, par ko konkrēto namu apsaimniekotāji un dzīvokļu īpašnieki savlaicīgi ir informēti.

Ūdensapgādes atjaunošana būs iespējama brīdī, kad tiks saņemta samaksa par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem.

Lai iedzīvotāji pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot šos pakalpojumus, SIA "Rīgas ūdens" aicina nekavējoties organizēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulci, kas ir vienīgā institūcija, kas konkrētajā situācija var pilnvarot kādu pārstāvi vai pārvaldnieku ātri organizēt norēķinus ar SIA "Rīgas ūdens". Mucenieks norāda, ka "Rīgas ūdens" pārstāvji ir gatavi piedalīties dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs, lai kopīgi meklētu risinājumus un pēc iespējas ātrāk atjaunotu ūdensapgādi ierastajā režīmā.

Esošajā situācijā SIA "Rīgas ūdens" uzskata, ka notiek pakalpojumu kreditēšana nemaksātājiem no to rīdzinieku puses, kas savlaicīgi norēķinājušies par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem.

SIA "Rīgas ūdens" atgādina, ka līdz 30.septembrim parādniekiem, veicot pilnu parādu apmaksu par saņemtajiem ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, aprēķinātais līgumsods tiks dzēsts. Informācijai par norēķiniem pieejama pa tālruni 80002122 vai sūtot e-pastu uz e-pasta adresi "debitori@rigasudens.lv"

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais