Apsūdz autovadītāju, kurš Rumbulas lidlaukā sabrauca aiz mopēda ragaviņās vilktu bērnu

Rīgas Autotransporta prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā par sešus gadus veca aiz mopēda ragaviņās vilkta bērna nāvi Rumbulas lidlaukā apsūdzēts autovadītājs.

Pagājušā gada 7.decembrī sešus gadus vecais puika ar mātes dzīvesbiedru vizinājušies Rumbulas lidlaukā - vīrietis atradies uz mopēda un aiz sevis vilcis ragavas ar zēnu.

Saskaņā ar apsūdzību 1988.gadā dzimušais automašīnas "Audi" vadītājs savlaicīgi nepamanīja mopēdu, kurš vilka ragaviņas ar bērnu. Prokuratūra uzskata, ka automašīnas vadītājam abus braucējus vajadzēja pamanīt, bet tas nav noticis un viņš tos aizķēris, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Lai arī šoferis sapratis, ka kaut ko aizķēris, bērns ar automašīnu vilkts pa sniegu vēl apmēram 400 metrus. Pēc tam automašīna no notikuma vietas aizbrauca. Prokuratūra uzskata, ka šoferis bēdzis, jo baidījies no nepatikšanām - vīrietis bijis iepriekš sodīts ar piespiedu darbu par krāpšanu.

Negadījuma rezultātā puika nomira, bet mopēdists guva smagus miesas bojājumus, kas nebija bīstami dzīvībai. Autovadītāju divu stundu laikā aizturēja policija.

Autovadītājam apsūdzība uzrādīta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu un par atstāšanu bez palīdzības.

Mopēdists lietā figurē kā cietušais.

Latvijā

Pēc tam, kad 26.augustā vairāki desmiti scientoloģijas piekritēju pieņēma lēmumu par draudzes dibināšanu, ir iesniegts pieteikums par draudzes "Scientology" reģistrāciju Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā, aģentūru LETA informēja draudzes pārstāve Inga Cironka.

Svarīgākais