Spriedīs par vecuma nozīmi sabiedrības attīstībā

Ņemot vērā to, ka sabiedrībā arvien pieaug vecāka gada gājuma iedzīvotāju skaits, Latvijas Profesionālo psihologu asociācija šodien un rīt rīkos konferenci "Vecums ir sasniegums. Tā potenciāls un sociālā aktivitāte", aģentūru LETA informēja asociācijā.

Asociācijā skaidro, ka dzīves garuma pieaugumu sabiedrība vērtē pozitīvi. Tai pat laikā cienījama vecuma cilvēku brieduma atziņas, viedums, garīgas atklāsmes netiek apzinātas un izmantotas kā vērtība. Līdz ar to netiek pilnvērtīgi un lietderīgi izmantota senioru sociālā aktivitāte, kas dotu ieguldījumu visas sabiedrības dzīvē.

Tāpēc konferences mērķis ir identificēt un apzināt pastāvošās problēmas darbā ar vecākā gadu gājuma cilvēkiem no dažādiem aspektiem, lai pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantotu šīs sabiedrības daļas iespējamo pienesumu visas sabiedrības labā.

Konferencē uzstāsies Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe Maija Kūle, Latvijas Universitātes (LU) Sistemātiskās un praktiskās teoloģijas katedras vadītājs Juris Cālītis, LU psiholoģijas profesore Ārija Karpova, Vidzemes augstskolas asociētā profesore Feliciāna Rajevska, profesors Jānis Zaļkalns, LU sociālo zinātņu fakultātes docētāji un citi.

Konferences rīkotāji uzsver, ka izteiktie priekšlikumi, viedokļi tiks apkopoti un iesniegti Labklājības ministrijā, kā arī Latvijas Pašvaldību savienībā, lai tiktu izmantoti praktiskam darbam un pielietojumam katras pašvaldības funkciju izpildei.

Sanāksme notiks LU Sociālo zinātņu fakultātē.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais