Liepājas katoļiem – jauns bīskaps

Pēc 11 gadu kalpošanas Liepājas diecēzē no bīskapa amata atkāpās Vilhelms Lapelis, un kopš 2012. gada 20. jūnija diecēzei bija administrators.

Sestdien, 7. septembrī, Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē notika Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēzes bīskapa Viktora Stulpina ordinācijas dievkalpojums.

Jau rīt viņš dosies uz Romu, kur Bīskapu kongregācija jaunajiem bīskapiem piedāvās iespēju svētceļot pie svētā Pētera kapa un piedalīties seminārā. «Tādā veidā šī gada laikā ordinētie bīskapi varēs satikt pāvestu Francisku un savstarpēji iepazīt viens otru. Atgriezies Latvijā, V. Stulpins 21. septembrī piedalīsies Kandavas baznīcas desmit gadu jubilejas dievkalpojumā,» informē Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Līdz šim V. Stulpins par savu darbu Liepājas diecēzē izteicies skopi, jo vispirms jāiepazīst diecēzes draudzes un jaunie apstākļi. Liepājas diecēze ir dibināta 1937. gadā, tajā ir 32 draudzes un septiņi misiju punkti. Diecēzē kalpo 12 priesteri un ir aptuveni 30 000 katoļu. V. Stulpins kopš 1996. gada bija prāvests Aizkrauklē un apkārtējās rajona draudzēs, bet pēdējos četrus gadus strādāja Rīgas Garīgajā seminārā, Rīgas Augstākajā reliģijas zinātņu institūtā un Rīgas Sv. Franciska draudzē. Viņa kalpošanas laikā Bebru pagastā tika uzcelts dievnams. Līdz tam Bebros, pēc agrākiem standartiem – nelielā miestiņā – baznīcas nav bijis.

Pāvests Francisks Rīgas arhidiecēzes priesteri V. Stulpinu par Liepājas diecēzes bīskapu nominēja 20. jūlijā.

***

LIEPĀJAS BĪSKAPS.

Viktors Stulpins ir dzimis 1971. gadā Rīgā.

Mācījies Rīgas 69. vidusskolā, Rīgas Celtniecības tehnikumā un 1990. gadā iestājās Rīgas Garīgajā seminārā.

1995. gada 11. jūnijā tika iesvētīts par priesteri

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais