Vairāki cilvēki aizvadītajā diennaktī guvuši nopietnas dažāda rakstura traumas

Aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību vairākiem cilvēkiem, kas guvuši nopietnas dažāda rakstura traumas, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē 49 gadus vecs vīrietis mājas remonta laikā kritis no stalažām un nogādāts slimnīcā ar iespējamiem vēdera iekšējo orgānu bojājumiem.

Vidzemē nezināmos apstākļos 77 gadus vecs vīrietis mežā guvis smagu muguras skriemeļu traumu un nogādāts slimnīcā. "Iespējams, vīrietis ir kritis uz bluķīšiem, bet, iespējams, viņam ir uzkritis virsū koks," sacīja Bukša.

Tāpat nezināmos apstākļos Vidzemē 86 gadus veca sieviete guvusi ķermeņa atdzišanu un nogādāta slimnīcā. Kaimiņi sievieti no rīta atraduši guļam pagalmā.

Kurzemē 30 gadus vecs vīrietis mājās pie iekurtas plīts ar kādu šķidrumu tīrījis automašīnas detaļas. Šķidrums uzliesmojis un vīrietis guvis plašus un nopietnus sejas, kakla, krūšukurvja un vēdera apdegumus. Cietušais pārvests uz slimnīcu Rīgā.

Kurzemē 59 gadus vecs vīrietis mājas apstākļos remontējis auto, paceļot to uz klučiem. Auto ir uzkritis vīrietim. Kaimiņš atsteidzies palīgā un palīdzējis vīrietim izkļūt no auto apakšas, cietušais ar pleca un augšdelma traumām ir nogādāts slimnīcā.

Kurzemē 61 gadu vecs vīrietis ir zāģējis dēļus, zāģis ir izslīdējis un vīrietis iezāģējis sev gūžas rajonā. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1255 izsaukumiem, no tiem 288 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām.

Svarīgākais