Rīgā risināsies jaunatnes meistarsacīkstes burāšanā

Nedēļas nogalē, 7. un 8. septembrī, Rīgas jūras līcī risināsies jaunatnes meistarsacīkstes burāšanā, kurās par medaļām cīnīsies sportisti no Latvijas Zēģelētāju savienībā pārstāvētajiem klubiem un to struktūrvienībām, kā arī citu valstu Burāšanas federāciju biedri.

Sacensību sākums 7. septembrī būs plkst. 13.00, bet 8. septembrī plkst. 10.00. Sacensību dalībnieku pulcēšanās Jahtu kluba „Auda” burāšanas bāzes teritorijā Rīgā, Audupes ielā 15/17.

Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs burāšanā cīņa par uzvaru notiks vairākās jahtu klasēs – „Optimist +”, „Optimist B”, „Optimist meitenes”, „Laser R” un „Laser 4,7”.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Jahtu klubu „Auda”, Biedrību “Latvijas LASER klases asociācija” un Latvijas Zēģelētāju savienību.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.