Policija meklēs cilvēku, kas slēpjas aiz Tokaho profila "Twitterī"

Policija turpina īstenot bēguļojošā smagos noziegumos turētā Ralfa Tokaho meklēšanu, kā arī plāno pārbaudīt personu, kas slēpjas aiz Tokaho profila un ir izvietojusi mikroblogošanas vietnē "Twitter" visai izaicinošus komentārus, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknī.

Ņemot vērā izmeklēšanas gaitā iegūto informāciju, Tokaho joprojām varētu atrasties Rēzeknes apkaimē. Par to liecina arī vairākas savstarpēji nesaistītas iedzīvotāju liecības. Ir bijuši gadījumi, kad no iedzīvotājiem ir saņemta informācija par to, ka iepriekšējā dienā Tokaho redzēts konkrētās vietās, un pārbaudes gaitā šī informācija ir apstiprinājusies. Taču nevienā gadījumā informācija nav apstiprinājusies, kad iedzīvotāji ziņojuši par to, ka Tokaho patlaban atrodas kādā konkrētā vietā, skaidroja policijā.

Jau ziņots, ka policijai ir aizdomas par to, ka joprojām bēguļojošais Tokaho ir smagi ievainots, tāpēc tā lūdz sabiedrības palīdzību. Lai arī policijai vēl nav izdevies notvert bēguļojošo noziedznieku, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis LTV raidījumā "Rīta Panorāma" uzsvēra, ka tas esot tikai laika jautājums.

Ķuzis sacīja, ka policijai nav precīzas informācijas, kādos apstākļos un kur Tokaho guvis smagos ievainojumus, vien atgādināja, ka viņš cieta avārijā ar nolaupīto automašīnu. Arī policijas darbinieki, dzenoties pakaļ noziedzniekam, pielietoja ieročus.

Jau ziņots, ka 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Ralfa Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. No iegūtajām liecībām izriet, ka pēc tam noziedznieks, visticamāk, atbrīvojās no ieroča un, iespējams, devās Krievijas robežas virzienā.

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Atsaucoties Valsts policijas lūgumam, aptuveni 20 zemessargi un karavīri pagājušajā nedēļā Rēzeknes apkārtnē iesaistījās bruņotā laupīšanā aizdomās turētā Tokaho meklēšanā.

Policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un uzmanīties no iespējamā noziedznieka. Ikviens, kura rīcībā ir informācija par Tokaho atrašanās vietu, tiek aicināts zvanīt policijai uz tālruni 110, 112 vai 64 603 500.