Stradiņa slimnīca par ugunsgrēka radītājiem zaudējumiem maksās no savas kabatas

© F64 Photo Agency

Stradiņa slimnīcas zaudējumi augustā notikušā ugunsgrēka dēļ ir 18 205 lati, Neatkarīgā uzzināja slimnīcā. Tomēr jautājumā par to, kas vainīgs ugunsnelaimē un kas varēja būt tā cēlonis, pagaidām slimnīca atturas no jebkādu minējumu izteikšanas.

Slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle sacīja, ka negadījuma izmeklēšanā iesaistīta policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un, pirms slimnīca nav saņēmusi atzinumus, ugunsgrēka iemeslus un iespējamu darbinieku atbildību sīkāk nekomentēs. Bojājumi galvenokārt nodarīti telpām, medicīniskajām iekārtām un informācijas tehnoloģiju sistēmām. Slimnīca visus zaudējumus ir segusi no saviem saimnieciskajiem līdzekļiem. Lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus, pārbaudītu iesaistīto atbildīgo darbinieku atbildības apmēru, tūlīt pēc negadījuma slimnīcā izveidota iekšējā izmeklēšanas komisija. Šonedēļ tā iesniedza vadībai starpziņojumu un turpinās darbu, lai atsevišķus jautājumus izvērtētu padziļināti.

L. Sīle arī norāda, ka slimnīca veikusi preventīvus pasākumus darba drošības un ugunsdrošības pastiprināšanai: skābekļa balonu glabāšanai ir izveidota speciāla novietne, kas atrodas ārpus slimnīcas ēkām, tai ir nodrošināta videonovērošana un apsardze.

Svarīgākais