Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Policija pastiprināti uzraudzīs pirmo skolas dienu Rīgā; aicina autovadītājus būt uzmanīgiem

Rīgā šodien aptuveni 65 300 skolēnu sāks mācības kādā no Rīgas pašvaldības 118 izglītības iestādēm, tāpēc pašvaldības policija pastiprināti uzraudzīs jauniešu pulcēšanās vietas, savukārt autovadītāji tiek aicināti pilsētā pārvietoties uzmanīgi, izvēloties drošu braukšanas ātrumu.

Pastiprinātā kārtības nodrošināšanā šodien iesaistīti aptuveni 200 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, izvietojot vairākas policistu patruļas Vērmanes dārzā, Esplanādē, Kronvalda parkā, Vecrīgas teritorijā, kā arī Teritoriālo rajonu un priekšpilsētu teritorijās.

No šodienas tiks atjaunota patrulēšana skolēnu mācību procesa laikā pie 133 izglītības iestāžu skolēnu apmācībai paredzētajiem ēku kompleksiem.

Savukārt autovadītāji pirmajā mācību nedēļā, līdz 8.septembrim, pilsētā izglītības iestāžu tuvumā tiek aicināti izvēlēties braukšanas ātrumu, kas nepārsniedz 30 kilometrus stundā.

Sākoties skolas laikam, autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgiem un ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā un var būt piemirsuši par piesardzību uz ielas.